SPECIJALNE PONUDE

2013-03-21 05:00:00 :   Ada Bojana  - specijalna ponuda  6=7  10=12  12=14   ...
2012-11-01 05:00:00 : HOTEL BELLEVUE     PRIPREME FUDBALERA:  25 eu...
2012-05-22 22:00:24 :   7 dana :  Dvoje odraslih i dijete do 10 godina starosti.  Za djecu do dvi...
2010-03-23 14:23:29 :     ORGANIZOVANJE SEMINARA  I POSLOVNIH OKUPLJANJA     - Boravak u hotelu &...

NOVOSTI

Dobra turistička ponuda i u septembru

Najljepši mjesec u Ulcinju je – septembar. Ljeto je na izmaku, ali još uvijek traje, vrućine su prošle, nema gužvi, a na svakom koraku mame opojni mirisi i egzotičan izgled mediteranskog voća, slatkog groždja, smokava, pečenih kestena, žutih dunja, žarko crvenih narova i iglica...  Idealni uslovi za pravo uživanje i  odmor! Ulcinj ima i rijeku Bojanu, i Šasko jezeri i nepregledno prostranstvo pješčanih plaža, prelijep stari grad, polja solane u zaleđu Velike plaže, kulturno-istorijske spomenike, bogat ornitološki svijet i bujnu vegetaciju na svakom koraku. Ulcinj je ponovo ptkrivena destinacija za turiste iz mnogih krajeva svijeta koji ovdje dolaze da se odmaraju, razonode, rekreiraju, ali i liječe.

                              Sadržaji koje najjužniji crnogorski grad nudi, turistima pruža mogućnost da ovdje provedu kvalitetno vrijeme.  Pored obilazaka prirodnih ljepota Ulcinja, turistima se pruža i mogućnost bavljenja najrazličitijim sportovima. Poznavaoci kažu da su Ada Bojana i Velika plaža na listi svjetskih top destinacija za surfing i kitesurfing. U Ulcinju se može i letjeti zmajem, voziti barkom, roniti... Ukoliko ste vješti u  ronjenju, ulcinjske uvale su mjesta kao stvorena za Vas. Nedaleko od obale, ispod površine mora, u blizini naselja Liman otkrivene su olupine brodova iz Prvog i Drugog svjetskog rata. Nekoliko ulcinjskih ronilačkih klubova nudi mogućnost kako iznajmljivanja kompletne profesionalne opreme, tako i obuku za one koji žele postati ronioci.

                                Na Bojani i na Porto Mileni se mogu vidjeti brojne kalimere - atraktivne drvene kućice sa napravama za specifičan način lova ribe koji se zadržao do današnjice. Na rijeci Bojani, ali i na moru turisti se mogu oprobati i kao ribolovci.  Ljubazni domaćini rado će ih sa sobom odvesti čamcem i uputiti u mnoge ribarske tajne i zanimljive ribarske priče. Za one koji nijesu ribolovci, a vole ribu idealna lokacija su riblji restorani na vodi duž rijeke Bojane, u kojima se nude raznovrsni morski specijaliteti i riba ulovljena i pripremljena na tradicionalan način.

                             Na čuvenoj ženskoj plaži izviru sumporne vode, pa ovu plažu već decenijama posjećuju žene iz svih krajeva svijeta radi rješavanja zdravstvenih problema.  Ova plaža se nalazi u stijenovitom dijelu obale Ulcinja – na pola puta između hotela Albatros i nekadašnjeg hotela Galeb. Ulcinj ima oko 17km pješčanih plaža. Pijesak na ulcinjskoj Velikoj plaži u svom hemijskom sastavu ima oko 30 mineralnih sastojka, od kojih su neki vrlo rijetki, a koji su biološki vrlo aktivni. U pogledu radioaktivnosti, utvrdeno je da ulcinjski pijesak sadrži radijum, uran i torijum u malim količinama, što sve ukupno čini da je vrlo pogodan za primjenu u medicinske svrhe, naročito kod oboljenja organa za kretanje i kičme, reumatizma, diskopatija, išijalgija, kao i stanja nakon povreda ovih organa.

                                Hotelijeri i vlasnici privatnog smeštaja očekuju dobru popunjenost i u septembru. U hotelu Bellevue na Velikoj plaži cijena polupansiona u septembru se kreće od 20 do 27 eura po osobi dnevno. U hotelu Olympic polupansion u prvoj polovini septembra iznosi 31 evro dok u drugoj polovini septembra iznosi 24 evra po osobi. Hotel Albatros nudi polupansion po cijeni od 29 eura.  U hotelu Mediteran koji se nalazi pored Male plaže gosti u septembru plaćaju polupansion 34 eura po osobi. U nudističkom centru na Adi Bojani u septembru polupansion se kreće od 24 do 36 evra po osobi. U privatnom smještaju se tokom septembra može naći veoma kvalitetan smještaj za 8 eura po krevetu dnevno. Prema vremenskim prognozama, u septembru nas očekuje dosta sunčanih dana i toplo more.

 

Pobjeda, A. Ž.

Rezervacije

Provjeri cijene
2009 © Copyright « Ulcinjska Rivijera » Sva prava zadržana | Dizajn i Programiranje EVENTS Management www.events-management.net